Úspešný návrat S. Williamsovej zo smrteľnej postele na kurty

14.06.2011 Celý región

Foto: SITA, AP
EASTBOURNE 14. júna (WEBNOVINY) - Americká tenistka Serena Williamsová sa pri svojom návrate do súťažného diania po takmer roku zdravotnej prestávky raduje z víťazstva.

Bývalá jednotka svetového rebríčka zdolala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Aegon International v britskom Eastbourne (Premier, dotácia 618 000 USD, tráva) Bulharku Cvetanu Pironkovovú za 125 minút 1:6, 6:3, 6:4.

Dvadsaťdeväťročná 26. hráčka terajšieho renkingu Serena Williamsová, ktorá nastúpila ako držiteľka voľnej karty, si môže v osemfinálovom 2. kole zmerať sily s jednotkou tohto podujatia, Ruskou Verou Zvonarevovou, ktorá však predtým musí prekonať domácu Heather Watsonovú.

Išlo by o reprízu vlaňajšieho wimbledonského finále, v ktorom mladšia zo známych sestier vynikla 6:3, 6:2, odvtedy sa však neobjavila v akcii.

Medzičasom absolvovala dve operácie nohy, ktorú si zranila pri bizarnom incidente v jednej z mníchovských reštaurácií, čelila aj pľúcnej embólii a chirurgicky jej odstránili hematón z brucha. V pondelok na tlačovej besede vyhlásila, že doslova ležala na smrteľnej posteli.

 

Vyberte región